Nienke Dokter - van Krieken

Fysiotherapeut, Manueel therapeut MSc

Fysiotherapeut, Manueel therapeut MSc

De Manueel therapeut is binnen de therapie de specialist bij klachten aan de wervelkolom en de gewrichten. Deze therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht of klachten die het gevolg hiervan kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. 

In het totaal wordt u 9 maal behandeld. De functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen gaat makkelijker.

De therapie wordt binnen dit samenwerkingsverband altijd in combinatie gegeven met krachtoefeningen (fysiotherapie), het leren voelen (oefentherapie) en dagschema (ergotherapie).

Nienke Dokter heeft aan Vrije Universiteit Brussel (VUB Brussel/België) gestudeerd zij is Master of Science. Dit betekent dat zij naast Manueel therapeut ook wetenschappelijk geschoold is. De Manueel therapeutische behandeling wordt gegeven volgens de methode O’ Sullivan, oprichter van Pain-ed.com. De therapie wordt gegeven vanuit een klinisch redeneren denkkader die functioneel kan worden toegepast (cognitieve functionele therapie).

BIG: 19048866504